Cum acționează laserul

Despre Epilarea cu Laser

Epilarea laser a fost efectuată experimental cu aproximativ 20 ani înainte de a deveni publică în anii 1970. Aparatele cu Lumina Intens Pulsată (IPL) din punct de vedere tehnic NU sunt LASERE!

Ele folosesc lămpi cu lumină Xenon care emit lumină de spectru larg.

Întrebare: Cum acționează laserul?

Răspuns: Prinicipiul primar din spatele epilării laser este fototermoliza selectivă. Laserele pot cauza distrugerea selectivă prin afectarea doar a materiei închise la culoare - melanina în zona firelor de păr și a foliculor, în același timp neîncălzind zona din jur. Lumina este absorbită de pigmentul de “culoarea neagră”, așadar și energia laser poate fi absorbită de acesta - dar cu o viteză și intensitate mult mai mare.

Cum acționează laserul

Epilarea laser este focalizată către melanină. Melanina este pigmentul care se află natural în păr și piele, în cantități mai mari în cazul tenului și părului de culori mai închise.

Datorită absorbției selective de lumină laser, părul închis la culoare poate fi tratat mult mai bine de lasere. Combinația de păr închis la culoare și ten deschis este cea ideala, dar laserele de ultimă generație sunt capabile să afecteze parul închis la culoare chiar și la pacienții cu ten închis.

De la ce vârstă poți începe să faci epilare cu laser?

Întrebări și Răspunsuri

Întrebare: De la ce vârstă poți începe să faci epilare cu laser?

Răspuns: Pentru minori este necesar consimțământul scris al unui părinte și bineînțeles să îndeplinească anumite condiții: să aibă de minim un an menstruație regulată, să nu fie probleme hormonale și de preferat să treacă de perioada de adolescență, când organismul trece prin schimbări hormonale.

Parteneri

AI Website Maker