Despre epilarea cu Electroliză

Despre Epilarea cu Electroliză

Electroepilarea este singura metodă care oferă rezolvare permanentă pentru părul nedorit! Această tehnică distruge celule responsabile de creşterea firului de păr prin introducerea unei probe fine (un ac fin, steril, de unică folosinţă) în foliculul pilos şi aplicarea unui curent ajustat pentru fiecare tip de păr şi zona de tratament!
Nu mai este nevoie de şedinţe de întreţinere după terminarea tratamentului!
Nu necesită radere în prealabil şi tratează orice tip de păr, de la cele mai închise la cele mai deschise, chiar albe!
Se poate efectua în orice anotimp!
Epilarea prin electroliză este cea mai veche metodă de epilare definitivă și a fost descoperită accidental în 1875 de un medic oftalmolog care a observat ca introducerea în piele a unui curent galvanic încarcat negativ poate distruge firele de păr ale genelor. Atunci cand în piele se introduce un electrod cu curent galvanic, se generează o reacție chimică ce produce NaOH în țesutul din vecinătatea electrodului (sonda), aceasta distrugând celula generatoare a firului de păr. Epilarea definitivă prin termoliză a apărut în 1938 , odată cu descoperirea proprietăților distructive ale undelor hertziene. Cum se explică asta? Din moment ce curentul de înaltă frecvență este un curent alternativ care își schimbă foarte repede polaritatea, acesta generează atracții și respingeri rapide în atomii din țesuturile expuse.
Aceste mișcări generează forțe de frecare în țesutul tratat care poate atinge temperaturi de 50 grade Celsius. Albumina din țesutul folicular se coagulează, se usucă și este distrusă. Din 1875 , epilarea prin electroliză și termoliză a performat ca tehnică și astăzi rezultate bune dau curenții combinați, tehnică aparută pentru prima data în 1945, procesul fiind numit ELECTROEPILARE. În timp, au apărut și alte metode de epilare definitivă, iar epilarea prin electroliză s-a perfecționat ca tehnică și ca aparatură.

Avantajele Electrolizei:
• este singura metodă de epilare definitivă permanentă ce produce îndepărtarea părului 100%, indiferent de culoarea părului: brun, negru, blond, roșcat, grizonat, chiar și alb, de structura firului de păr sau de culoarea pielii!
• nu este contraindicată expunerea la soare pentru perioade îndelungate de timp, așa că procedura poate fi efectuată în orice sezon, fără riscuri; este totuși recomandat să se evite expunerea prelungită la soare în urmatoarele 48 de ore după fiecare ședință sau bronzarea la solar;
• poate fi folosită pentru epilarea oricărei zone a corpului, inclusiv pentru conturarea sprâncenelor, nereprezentând un pericol pentru ochi;
• electroliza este tehnica ideală pentru epilarea zonei feței, deoarece nu este necesară îndepărtarea firelor de păr prin radere înainte de fiecare ședință;
• poate fi utilizată pentru clientele cărora le este interzisă utilizarea de tratamente cu lumina intens pulsata IPL/SPL;
• prin noua generație de dispositive Apilus, electroliza oferă acum un confort neegalat. Curentul trece prin firul de păr în milisecunde, iar clienta va simți doar o ușoară senzație de furnicături în timpul tratamentului.
• pentru zone mari, brațe sau picioare de exemplu, electroliza este recomandată ca și tratament complementar, avand rolul de a îndepărta definitiv firele de păr rămase în urma fotoepilării.
Contraindicații: femeile gravide, persoanele cu diabet, persoanele cu hemofolie, epilepsie, persoanele care au proteze metalice, persoanele cu orice tip de cancer. 

Metodă de epilare aprobată de: Food and Drug Administration