Epilarea cu Laser vindecă Foliculita

Foliculita

Epilarea cu Laser vindecă Foliculita: care sunt simptomele si cauzele acestei afecțiuni, tipuri de tratament si importanța epilării definitive!

* Ce este foliculita și care sunt principalele simptome

* Cauzele foliculitei

* Tipuri de foliculită

* Zonele de risc pentru foliculită

* Cum se tratează foliculita

* Cum te ajută epilarea progresiv definitivă să scapi de foliculită

* Sfaturi pentru prevenirea foliculitei

Foliculita este o afecțiune des întâlnită care poate lăsa cicatrici dacă nu e tratată la timp. Pe lângă neplăcerile fizice provocate de mâncărimi, aspectul pielii poate fi grav afectat. Iată ce trebuie să știi despre această afecțiune.

Ce este foliculita și care sunt principalele simptome?

Foliculita este o afecțiune care se manifestă prin inflamarea foliculilor piloși. Formațiuni anatomice sub formă de săculeți care protejează rădăcina firelor de păr. Inflamația este provocată în cele mai multe cazuri de stafilococul auriu. O bacterie prezentă frecvent în corpul uman și responsabilă pentru mai multe tipuri de infecții stafilococice: furunculele, acneea, bronșita sau foliculita.

Această afecțiune poate să apară în orice zonă a corpului în care sunt prezente fire de păr. Ea mai este cunoscută în țările din Vest drept „iritația de jacuzzi”.

Simptomele Foliculitei

Foliculita este o afecțiune care evoluează, așa că este nevoie de o atenție sporită. Chiar și la apariția primelor pete roșiatice pe piele, primul simptom probabil al foliculitei. Aceste pete roșii sunt întotdeauna concentrate în jurul firelor de păr. Odată cu trecerea timpului, se umflă și se transformă în pustule cu puroi. Împreună cu petele roșii își face apariția și senzația de mâncărime.

Alte simptome ale foliculitei sunt:

* fire de păr crescute sub piele;

* aspect acneic al foliculilor piloși;

* iritații ale pielii în zona inghinală.

În cazul foliculitei provocate de apa din piscine sau care apare în urma unei sesiuni de saună. Simptomele apar în special în zona care a fost acoperită de costumul de baie – zona inghinală. Acneea și furunculele pot fi considerate ca fiind tipuri de foliculita.

În faza ei superficială, foliculita se poate trata cu medicamente specifice. Însă, odată ce devine profundă, există un singur tratament eficient și sigur: Epilarea cu Laser vindecă Foliculita.

Lumina laserului detectează culoarea din firul de păr și conduce astfel la rădăcină energia necesară pentru distrugerea acestuia. Astfel, rădăcina este distrusă, fără să fie afectat țesutul din jur. În urma acestui tratament, părul din zona respectivă începe să crească din ce în ce mai rar, subțire și fin. Foliculita nu mai apare, locul unde ea se formează fiind rădăcinile firelor de păr. Odată distruse nu mai reapar, iar inflamațiile prezente dispar în decurs de câteva ședințe. Epilarea cu Laser vindecă Foliculita.

Cauzele Foliculitei

Pe lângă stafilococul auriu, mai există și alți factori care produc declanșarea foliculitei, cei mai mulți fiind externi sau mecanici cum ar fi hainele prea strâmte, epilat sau ras cu un aparat de ras tocit;

Epilarea cu ceară este cea mai cunoscută cauză, pentru că produce nu doar smulgerea foliculilor, ci și lezarea epidermei.

Prin acest tip de epilat, stafilococii de la suprafața pielii ajung în profunzimea ei, favorizând infectarea zonei și manifestarea acestei boli cronice. Multe femei suferă de iritație după epilarea cu ceară.

Epilarea cu depilatorul sau cu aparatul de ras afectează pielea și contribuie la dezvoltarea foliculitei, cu care se confruntă femeile (în special în zona inghinală și pe gambe).

Imunitatea scăzută și alte boli care produc slăbirea organismului, precum obezitatea, diabetul sau infecția cu HIV.

Igiena precară favorizează apariția fungilor și blocajul canalelor sebacee din cauza murdăriei.

Înotul în piscine încălzite fără suficient clor și expunerea la saună.

Hainele strâmte, transpirația abundentă și machiajul excesiv blochează canalele sebacee și nu mai permit eliminarea toxinelor din organism.

Administrarea pe termen lung a antibioticelor sau a unor medicamente pentru tratarea tenului acneic.

Gene ereditare: foliculii de păr negri și groși moșteniți sunt adânc înrădăcinați în piele și nu pot penetra suprafața epidermei, infectând stratul adânc al epidermei.

Tipuri de Foliculită

Având în vedere multitudinea de cauze care determină foliculita, nu este de mirare că din ce în ce mai multe persoane acuză neplăceri din cauza acestei infecții.

Neplăcerile pot fi atât din perspectivă estetică (femeile evită să poarte fuste și să se expună la plajă, pentru că au o piele iritată dupa epilare), cât și din perspectivă medicală, pentru că afecțiunea se poate agrava, dând naștere la pustule cu puroi care pot lăsa semne permanente pe piele.

În funcție de agenții patogeni care provoacă inflamația, foliculita poate fi de două feluri:

Microbiană – este provocată, așa cum am văzut mai sus, de stafilococi, între care cel auriu (Staphylococcus Aureus) este cel mai des întâlnit. Bacteria este prezentă în mod obișnuit pe epidermul uman.

Micotică – este provocată de anumite ciuperci (fungi, cum ar fi Candida Albicans) care inflamează pielea, mai ales în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slabit.

În funcție de forma clinică, iată care sunt principalele tipuri de foliculită și ce efecte au asupra pielii:

Foliculita înotătorilor

Se manifestă la circa 72 ore de la înotul în piscină sub formă de pustule de dimensiuni mici, apărute mai ales pe torace, brațe și picioare. Adesea apare febră și se acuză o stare de rău general. Acest tip de foliculită dispare de la sine în maximum zece zile în lipsa unui tratament.

Ce trebuie să fac înainte să vin la salon pentru epilarea cu laser

Întrebări și Răspunsuri

Întrebare: Ce trebuie să fac înainte să vin la salon pentru epilarea cu laser?

Răspuns:
* Evitați expunerea la soare/solar 1-2 săptămâni înainte de tratament (depinde de fototipul pielii).
* Nu aplicați autobronzante cu o săptămână înainte de tratament.
* Oprirea medicațiilor care pot cauza fotosensibilitate cu 2 săptămâni înainte de tratament, inclusiv medicația topică
(creme cu retinol, retin A, etc).
* Înainte de tratament nu aplicați pe zona care urmează a fi tratată loțiuni parfumate, parfumuri, deodorante cu alcool
sau creme cu filtru solar.
* Radeți foarte bine părul în ziua tratamentului de epilare cu laser pentru a evita pierderea de energie luminoasă la
suprafața pielii.
* Pentru zona de inghinal total, dacă sunteți la menstruație, reprogramați ședința de epilare cu laser.

Foliculita cauzată de bărbierit (Pseudofoliculitis barbae)

Este considerată de specialiști o pseudofoliculită, apărând spontan sub formă de mici pustule după utilizarea aparatului de ras, din cauza tendinței pe care o capătă firul de păr de a se răsuci în folicul. Astfel, firul nu mai iese și se încolăcește în straturile tegumentului, determinând o iritație locală. Dacă nu sunt și alte simptome, precum căldură, înroșire, tumefacție dureroasă, această manifestare dispare de la sine în circa 48 ore.

Foliculita superficială sau stafilococică

Această formă de foliculită se manifestă prin prurit intens la nivelul foliculilor piloși și pustule cu puroi. În unele cazuri se pot observă și plăgi de mici dimensiuni, microtraumatisme, înțepături, care confirmă că afecțiunea este activă și necesită tratament.

Foliculita profundă

Acest diagnostic este stabilit adesea în cazul persoanelor care urmează tratament antibiotic împotriva acneei, care favorizează dezvoltarea germenilor Gram negativi. Dacă aceștia se extind spre tegumentele feței (obraji, linie mandibulară, bărbie), pot determina noi infecții, apărute fie ca acnee, fie ca foliculită.

Foliculita eozinofilică

Este o formă aparte de foliculită profundă – o infecție de tip fungic cu care se confruntă pacienții cu cazuri medicale grave, precum HIV pozitiv. Aceștia manifestă zone inflamate cu conținut purulent, îndeosebi la nivelul feței, dar și pe spate sau pe brațe. Zonele inflamate produc prurit și lasă în urmă pete hiperpigmentare (mai închise la culoare decât tegumentele din jur).

Zonele de risc și diagnosticarea Foliculitei

Această afecțiune apare sub formele menționate anterior și poate favoriza apariția unor complicații, precum furuncule, abces, cicatrice sau pierderea părului. Zonele cele mai afectate sunt picioarele, brațele, scalpul, axilele, fața și zona inghinală.

Foliculita

Cu foliculita facială se confruntă femeile care au o pilozitate excesivă și folosesc orice metodă de smulgere a părului. Ele caută tratamentul optim pentru a scăpa de foliculită, de pe față, de pe picioare și chiar și din zona intimă, care le afectează cel mai mult. Această iritație inghinală nu doar că e deranjantă, dar și dureroasă, putându-se infecta foarte ușor.

Medicul dermatolog va examina pielea și va stabili ce tip de foliculită este activ. Pentru aflarea cauzei sunt necesare analize de specialitate, culturi pe medii specifice (examene bacteriologice, micologice, culturi de virus). Formele atipice de foliculită pot necesita biopsie.

Cum se tratează Foliculita

Foliculita se tratează local sau sistemic, fie la domiciliu, fie la cabinetul unui medic dermatolog dacă este necesar un tratament de specialitate. Formele superficiale fie trec de la sine, în cateva zile, fie se elimină ușor prin înlăturarea cauzelor. Epilarea cu Laser vindecă Foliculita.

Tratamentul medical

Medicul dermatolog solicită de obicei o antibiogramă, care testează în laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de foliculita existentă la nivelul foliculilor pacientului. În funcție de rezultatul acestei analize medicale, specialistul va stabili care sunt cele mai indicate antibiotice pentru fiecare pacient.

Formele de foliculită profunde care nu răspund la aplicarea de antibiotice specifice locale necesită tratament de specialitate, constând în incizii și în drenajul leziunilor, proceduri medicale care vor fi realizate doar de medicul dermatolog, pentru a nu rămâne semne pe piele și pentru a nu răspândi infecția și pe alte zone ale corpului.

Un alt tratament pentru foliculita de pe scalp, denumită și foliculita decalvantă, este intervenția chirurgicală cu laser, care distruge foliculul de păr, însă această procedura nu este recomandată. Este costisitoare și nu mai permite cresterea părului, fapt care poate afecta imaginea pacientului, fiind vorba de scalp.

Tratamentul cu produse naturiste

Cazurile ușoare de foliculită se tratează prin băi în apă cu sare (aproximativ două kilograme de sare în cada cu apa). Nu este singurul tratament pe care îl poți pregăti chiar acasă la tine. Iată ce alte soluții mai ai:

- amestecă bicarbonat cu apă și aplică pasta pe zonele afectate – aceasta ajută la distrugerea microorganismelor existente la nivelul pielii;

- folosește comprese cu apă și oțet, zilnic, timp de 15 minute;

- utilizeaza un sapun cu sulf – acesta are proprietăți antiseptice și ameliorează afecțiunile dermatologice;

- folosește un unguent cu muguri de plop pe zona afectată, este antiinflamator, antiseptic, cicatrizant, fiind un tratament ideal și pentru tenul acneic.

Pe lângă tratamentul prezentat mai sus, ține cont și de igiena zilnică riguroasă pe bază de cosmetice blânde cu pielea, cum ar fi săpunul antibacterian pentru corp și apa lipozomala pentru ten. Aceasta are efect 3 in 1: tratează zona, hidratează și este un excelent tonic pentru a realiza o toaletă riguroasă a zonei afectate.

Pentru Foliculita de pe picioare, brațe, axile, spate, față și, mai ales, pentru o epilare inghinală fără iritații, un tratament eficient este epilarea progresiv definitivă cu Laser efectuată de un specialist.

Epilarea cu Laser vindecă Foliculita

Poți elimina pentru totdeauna complexele cauzate de inestetica foliculită și îți poți îmbunătăți imaginea personală prin epilarea progresiv definitivă cu Laser, singurul remediu care tratează în profunzime această infecție.

Acest tratament a apărut grație inovației în medicină și este recomandat atât de cosmeticiene, cât și de dermatologi, pentru că are rezultate de la prima ședință, îmbunătățind semnificativ calitatea pielii și atenuând inclusiv petele hiperpigmentare. Lumina de la laser ajută la regenerarea celulelor pielii prin stimularea producției de colagen și elastină și distruge rădăcinile responsabile cu infectarea foliculilor piloși. Un tratament complet durează între 6 și 10 ședințe, primele 3 efectuate lunar și următoarele la interval de 6 – 8 săptămâni , în funcție de ciclul de creștere al firelor de păr.

Epilarea cu Laser vindecă Foliculita

Sfaturi utile pentru prevenirea apariției foliculitei / Epilarea cu Laser vindecă Foliculita

Cel mai bun tratament este prevenția, așa că iată câteva sfaturi care te vor proteja de apariția foliculitei și reduc riscul de evoluție a bolii:

- dușul este necesar după fiecare ședință de înot sau de saună;

- evită machiajul excesiv și hainele strâmte, dacă ai tenul gras;

- folosește produse cosmetice profesionale, potrivite fiecărui tip de ten, care să asigure hidratarea, nutriția și protejarea pielii față de factorii nocivi din mediul înconjurător;

- pentru a preveni pseudofoliculita la nivelul bărbiei și, implicit, firele de păr crescute sub piele, se recomandă folosirea gelului de ras pentru piele sensibilă ;

- pentru foliculita de pe picioare, brațe, axile sau în zona intimă, evită epilarea până ce pustulele se vindecă și menține zonele curate si uscate;

- poți preveni iritația dupa epilare dacă renunți la epilarea agresivă cu ceară;

- nu stoarce și nu strânge pustulele, pentru că infectia să nu se extindă și pentru a evita cicatrizarea zonei;

- în cazul foliculitei inghinale, aceasta se manifestă cel mai adesea sub formă de furuncule, care nu trebuie sub nicio formă stoarse sau strânse.

Așadar, în cazul în care foliculita și-a facut deja apariția, cea mai bună soluție de tratare a zonelor afectate, după consultul medical, este tratamentul de epilare progresiv definitivă, care elimină neplăcerile provocate de foliculita de la rădăcina.

Se poate trata părul blond/deschis la culoare?

Întrebări și Răspunsuri

Întrebare: Se poate trata părul blond/deschis la culoare?

Răspuns:
Nu, deoarece lumina de la laser este condusă spre rădăcina firului de păr de culoarea acestuia, de melanina din firul de păr, iar acesta trebuie să fie închis la culoare pentru a putea conduce lumina.
Fie că vorbim de părul blond, gri, roșcat natural, alb, răspunsul este același, nu, deoarece nu interacționează cu unda laser.

Parteneri

Drag & Drop Website Builder